Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Άνδρου για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς

ΜΗΝΥΜΑ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή  το ξεκίνημα του διδακτικού έτους 2013-14, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς , σε μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς , Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Δύναμη σε όλους.
Μια χρονιά που ξεκινά με πολύ περισσότερα προβλήματα για την πατρίδα μας, αφού οι παροχές του κοινωνικού κράτους «ψαλιδίζονται», επιφέροντας πλήγμα και στο χώρο της Παιδείας.
 Μια χρονιά που ξεκινά με αναστάτωση  στα σχολεία,συγχωνεύσεις &  καταργήσεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, υποβαθμισμένη την τεχνική εκπαίδευση,  αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου , λιγότερους πόρους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα και το άγχος όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
            Τις ελλείψεις του κράτους για την ορθή λειτουργία των σχολείων έχει επωμιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Ως δημοτική αρχή, φέτος όπως και πέρυσι, φροντίσαμε  ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στα σχολεία και τα παιδιά μας να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.
       Οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  , τους τεχνικούς , το προσωπικό καθαριότητας και εξωτερικούς συνεργάτες, φρόντισαν  ώστε οι μαθητές να  ξεκινήσουν τη χρονιά σε καθαρούς και ευπρεπισμένους χώρους  με όσα χρειάζονται για την λειτουργία των σχολείων, παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης.
           Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας , ότι θα κάνουμε και σε αυτή τη συγκυρία ,ότι περνάει από το χέρι μας να εμποδίσουμε οποιαδήποτε συρρίκνωση των εκπαιδευτικών μας οργανισμών και την υποβάθμιση των δομών τους.Κόντρα στα σημεία των καιρών και παρά τις δυσκολίες , οφείλουμε όλοι να παλεύουμε για το καλύτερο και αυτό το παράδειγμα να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτόν τον αγώνα μόνο συμμάχους θα έχουμε , μιας και όλοι αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα  της Παιδείας και της Εκπαίδευσης  για το μέλλον του τόπου μας .
     Καλή Σχολική Χρονιά!
                                                                        Ο Δήμαρχος Άνδρου


                                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χαιρετισμός της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας προς τους γονείς

  10/ΘΕΣΙΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ                         11-9-2013

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
          O Διευθυντής  και το διδακτικό προσωπικό του  Σχολείου , σας εύχονται καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία.  
   Ξεκινάμε και φέτος την καινούρια σχολική χρονιά  με κέφι  για να προσφέρουμε στα παιδιά  σας- μας  τη χαρά της γνώσης  και της δημιουργίας . Σ’ αυτή την προσπάθεια μας ,σας θέλουμε αρωγούς  και συνεργάτες μας και για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.
Στόχος μας είναι η διαμόρφωση  παιδαγωγικού και μορφωτικού κλίματος για το καλό των παιδιών σας και μαθητών μας. Στο πλαίσιο αυτό ο όρος «σχολική πειθαρχία» , αποκτά δημοκρατικό περιεχόμενο και αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου.
Το σχολείο μας είναι ένα από τα  σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην εφαρμογή του ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το υποχρεωτικό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές θα είναι από τις 08:00 έως τις 14:00 όπου θα αποχωρούν όσοι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Ολοήμερο, το οποίο θα είναι επίσης προαιρετικό.
·          Η αποχώρηση από το πρόγραμμα του Ολοήμερου μπορεί να γίνεται είτε στις 15:30,  είτε στη λήξη του στις 16:15.
Το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέα γνωστικά αντικείμενα όπως:
·          Νέες Τεχνολογίες, για όλες τις τάξεις,
·          Θεατρική Αγωγή, για όλες τις τάξεις,
·          Χοροί για τις τάξεις Α΄ , Β΄, Γ΄ και Δ΄.
Επίσης επεκτείνεται και εμπλουτίζεται το πρόγραμμα με διδακτικά αντικείμενα, όπως:
·          Αύξηση των ωρών του Γλωσσικού Μαθήματος και των Μαθηματικών κατά 1 ώρα για τις τάξεις Α΄ και Β΄, (μία (1) ώρα διατίθεται για φιλαναγνωσία).
·          Αγγλικά και για τις τάξεις Α΄ και Β΄ και αύξηση μίας (1) ώρας για τις υπόλοιπες τάξεις).
·          Αύξηση των ωρών Γυμναστικής για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄,
·          Αύξηση των ωρών του μαθήματος της Μουσικής κατά 1 ώρα για τις τάξεις Α΄ και Β΄.
Παράλληλα μειώνεται η ύλη στα Μαθηματικά και στα Φυσικά της Ε΄ και της ΣΤ΄ Tάξης, ενώ δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη διαθεματικών δραστηριοτήτων, σε όλες τις τάξεις, όπως:
·          Αγωγή Υγείας
·          Διατροφικές Συνήθειες
·          Κυκλοφοριακή Αγωγή
·          Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
·          Τοπική Ιστορία-Τοπογεωγραφία.
Η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 8.00  μέχρι τις 8:10 το πρωί. Το κουδούνι χτυπά 8.10 π.μ. και ακολουθεί αμέσως προσευχή.
·          Η πόρτα μετά την προσευχή θα κλειδώνει. Δε θα ήταν καλό για τους μαθητές του Δημοτικού να καθυστερούν την προσέλευσή τους , διότι  αυτό έχει κακό αντίχτυπο στους ίδιους και στους συμμαθητές τους. ( Απώλεια μέρους των μαθημάτων, διακοπή του μαθήματος των συμμαθητών)
·          Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να είναι στο σχολείο για κανένα λόγο μετά το πέρας των μαθημάτων .
·          Δεν επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση ασυνόδευτου μαθητή.
·          Ενημερώνεται  αυθημερόν το σχολείο για απουσίες
·          Απαγορεύονται στο σχολείο τα κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια τύπου game-boy και κάθε τι που παρεμποδίζει  την απρόσκοπτη διαδικασία του μαθήματος.
·          Τα σχολικά βιβλία παρέχονται από την πολιτεία δωρεάν και τα παιδιά οφείλουν να τα διατηρούν καθαρά.
·          Οι γονείς μπορούν να συνεργάζονται με τους δασκάλους των παιδιών  την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα  με το πέρας των μαθημάτων κάθε τάξης .
ΥΓΙΕΙΝΗ Ατομική: Καθημερινός έλεγχος στο σπίτι για ψείρες.
Πλένουμε τα χέρια μετά την τουαλέτα και πριν  από κάθε γεύμα.
Προσοχή  στο βάρος της τσάντας που μεταφέρει το παιδί.  (επιτρέπεται να έχει μαζί του μόνο τα απαραίτητα για σχολική χρήση που αναφέρει το πρόγραμμα και που θα ορίσουν οι δάσκαλοι)
Σωστή χρήση τουαλέτας .
    ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υγιεινή, κυρίως από το σπίτι γιατί έτσι υπάρχει έλεγχος.

  Τροφές που προτείνονται
Σάντουιτς-τοστ με τυρί
Τυρόπιτα-σπανακόπιτα
Φρούτα-Ξηροί καρποί
Γιαούρτι
Φυσικοί χυμοί-γάλα
Γλυκά –κουλούρια σπιτικά

Τροφές που  δεν προτείνονται
Πίτσα
Πίτα με λουκάνικο και μπέικον
Κρουασάν-μπισκότα
Σοκολάτα-παγωτά
Αναψυκτικά
Γαριδάκια-τσιπς


Οι μαθητές του ολοήμερου θα σιτίζονται με μαγειρεμένο φαγητό που θα φέρνουν από το σπίτι μέσα σε  δοχείο κλειστό και θα το τοποθετούν στο ψυγείο..
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η κατ΄ οίκον εργασία αποτελεί αναπόσπαστο συμπλήρωμα  της σχολικής εργασίας
Μερικές βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών του μαθητή στο σπίτι , είναι οι πιο κάτω :
·          Το παιδί για να μπορέσει να κάμει την εργασία του, πρέπει να έχει ένα χώρο, αν είναι δυνατόν δικό του. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι άνετος (αερισμός, φως, θερμοκρασία )
·          Γονείς και παιδί πρέπει να συζητήσουν  και να καθορίσουν από κοινού τη συγκεκριμένη ώρα μελέτης .
·          Οι γονείς παρέχουν βοήθεια στο παιδί τους , όταν το ίδιο τους τη ζητήσει . Στην περίπτωση που μας ζητά βοήθεια για να λύσει κάποιο πρόβλημα, το καθοδηγούμε με μικρές υποδείξεις ώστε να μπορέσει να βρει από μόνο του τη λύση.. Δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό να ετοιμάσουμε εμείς την εργασία  που έπρεπε να κάμει το παιδί μας .
·          Όση ώρα μελετάει το παιδί οι γονείς δεν πρέπει να κάθονται κοντά του . Αυτό που επιβάλλεται να γίνεται είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ. Όταν το παιδί  τελειώσει τις εργασίες του και τις φέρει στους γονείς του , αυτοί πρέπει να τις δουν με ενδιαφέρον  και να επαινέσουν τα καλά τους σημεία. Το παιδί χρειάζεται και επιζητεί την ενθάρρυνση των γονέων του .
Το θέμα  των εργασιών των παιδιών στο σπίτι είναι πάντοτε καυτό και επίκαιρο . Τα παιδιά, αν θέλουμε να είναι ομαλή και αποτελεσματική η μετάβαση τους στο Γυμνάσιο, πρέπει να συνηθίζουν να εκτελούν εργασίες στο σπίτι από τον καιρό που είναι Δημοτικό .
Εξάλλου, οι εργασίες στο σπίτι είναι από τις πρώτες υποχρεώσεις  που αναλαμβάνουν τα παιδιά.. Είναι ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου ανάμεσα στο σχολείο και στο σπίτι. Καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε να εκτελούν τις εργασίες  που αναλαμβάνουν με επιτυχία και να μάθουν να εργάζονται  με τάξη και σύστημα.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
1.        Παρακαλούμε τους γονείς να συνεργαστούν μαζί μας σε ό,τι έχει σχέση με την ασφάλεια των παιδιών.
2.        Να είναι προσεκτικοί όταν κατεβαίνουν τα παιδιά τους από το αυτοκίνητο .
3.        Να μη φεύγουν βιαστικά όταν βγουν ή όταν μπουν στο αυτοκίνητο, τα παιδιά τους, γιατί κάποια αλλά παιδιά μπορεί να βρίσκονται κοντά στο όχημά τους .
4.        ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ  ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΔΙΟ.
5.        Να έρχονται έγκαιρα στο σχολείο, ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στην τάξη με την έναρξη των μαθημάτων .
6.        Να συμβουλεύουν τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας..
7.        Να παραλαμβάνουν έγκαιρα τα παιδιά τους, μετά την λήξη των μαθημάτων .
Να συμβουλεύετε και σεις τα παιδιά σας :
Ø       Να είναι προσεκτικά στις διακινήσεις τους.
Ø       Να μη βγαίνουν έξω από το χώρο του σχολείου.
Ø       Να μην ανεβαίνουν τα κάγκελα της περίφραξης
Ø       Να παίζουν στην αυλή του σχολείου, όταν υπάρχει επιτήρηση .
Ø       Στις επισκέψεις –εκδρομές να μην απομακρύνονται από τον δάσκαλο τους. Ή τους συμμαθητές τους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Διαλείμματα 9.40-10.00 π.μ.
                                                                                    11.30-11.45 π.μ.
                                                                                     12.25-12.35 μ.μ.
                                                                                     13.15-13.25 μ.μ.
        Τηλέφωνο: 2282022452

    Είμαστε όλοι- Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί – στη διάθεσή σας σε ότι αφορά τα παιδιά σας και μαθητές μας για το καλό της σχολικής κοινότητας. . Στο πρόσωπό μου , αλλά και στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας , θα βρείτε συνεργάτες, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους με μοναδικό σκοπό τη μόρφωση των παιδιών σας και τη δημιουργία μαθητών με ιδιαίτερες κλίσεις , ικανότητες και ευαισθησίες.

                        Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας
                   

Χαιρετισμός του Αναπλ.Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Κυκλάδων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι

με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2013-14, θα ήθελα να εκφράσω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Καλωσορίζω τους μαθητές μας και ιδιαίτερα εκείνους της Α΄Δημοτικού και  τους εύχομαι η καινούργια σχολική χρονιά να είναι  ευχάριστη, γόνιμη και γεμάτη νέες ανακαλύψεις.
Θέλω να πιστεύω ότι  οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες που όλοι βιώνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας, είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το παιδαγωγικό τους έργο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις,. Στο δύσκολο αυτό  έργο, εμψυχωτές και συνοδοιπόρους χρειαζόμαστε τους γονείς ώστε να είναι πιο εύκολη  η ανακάλυψη της γνώσης  και η υιοθέτηση από τους μαθητές αξιών όπως η συνεργασία, η φιλία, η ανοχή στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική συνείδηση.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, πάντα με διάθεση συνεργασίας επιδιώκοντας την πραγματοποίηση όλων των εκπαιδευτικών στόχων.
Ελπίζουμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι το ίδιο και ακόμη περισσότερο δημιουργική  από την περσινή με την καλή θέληση και την ακούραστη προσπάθεια όλων μας.
                                                            Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ   


                                                                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ 

Επιστολή της Σχολ. Συμβούλου 4ης Σχολ. Περιφ. κας Τσαλικίδου Μ. προς τους γονείς

Σχολική Σύμβουλος 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής  Εκπαίδευσης Κυκλάδων
Προς
Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Χώρας, Μπατσίου και Γαυρίου Άνδρου
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας καλωσορίζω για τη νέα σχολική χρονιά και σας ενημερώνω ότι με την υπ` αριθμ. Φ50/174/84570/Γ1 20/06/2013, το σχολείο σας συμπεριλήφθηκε στα  τριακόσια είκοσι ένα (321) νέα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) που θα λειτουργήσουν από φέτος με εμπλουτισμένο Πρόγραμμα Σπουδών και νέα διδακτικά αντικείμενα.
Το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται ενημερωτική συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωσή σας για το νέο πρόγραμμα. Σε αυτή την επιστολή, σας παραθέτω τα βασικά σημεία διαφοροποίησής του από το πρόγραμμα σπουδών του κλασσικού δημοτικού σχολείου για μια πρώτη συνοπτική ενημέρωση: 
1. Επιμήκυνση του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος μέχρι την 14.00 μ.μ. για όλες τις τάξεις. Το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνονται κατά δέκα (10) οι διδακτικές ώρες στις τάξεις Α και Β (από 25 γίνονται 35), κατά πέντε (5) στις τάξεις Γ και Δ (από 30 γίνονται 35) και κατά τρεις (3)  στις τάξεις Ε και ΣΤ (από 32 γίνονται 35). Το σύνολο των διδακτικών ωρών από 174 διαμορφώνεται σε 210. Δεν αλλάζει το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των δασκάλων.
2. Η διεύρυνση του ωραρίου αξιοποιείται ως εξής:
·        Ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος με αύξηση των διδακτικών ωρών στις Α΄ και Β΄ τάξεις(διατίθεται 1 επιπλέον διδακτική ώρα για δραστηριότητες «Φιλαναγνωσίας»).  
·        Ενίσχυση της διδασκαλίας του μαθήματος των μαθηματικών, με αύξηση των διδακτικών ωρών κατά 1 διδακτική ώρα στις Α΄ και Β΄ τάξεις.
·         Εισάγεται το μάθημα των Αγγλικών στις Α΄ και Β΄ τάξεις και αυξάνονται οι διδακτικές ώρες στις υπόλοιπες τάξεις.    ·
·         Εισάγεται η διδασκαλία του μαθήματος των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.-Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)  στο υποχρεωτικό ωράριο για 1 διδακτική ώρα στις Α΄& τάξεις και 2 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως  στις υπόλοιπες τάξεις (Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ).
·        Εμπλουτισμός του σχολικού προγράμματος με δραστηριότητες δημιουργικού χαρακτήρα και εναλλακτικού τρόπου μάθησης (Ευέλικτη Ζώνη/Βιωματικές Δράσεις).
·        Αυξάνονται οι διδακτικές ώρες της Μουσικής στις Α΄ και Β΄ τάξεις και διδάσκεται από εκπαιδευτικό του αντίστοιχου κλάδου.
·        Η Θεατρική Αγωγή εισάγεται στο υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις τάξεις και διδάσκεται από εκπαιδευτικό του αντίστοιχου κλάδου.
·        Οι ώρες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αυξάνονται κατά 2 για τις τέσσερις πρώτες τάξεις.

         Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8:10 και η λήξη στις 14:00 για όλες τις τάξεις.

       Το ολοήμερο απογευματινό πρόγραμμα θα ξεκινά στις 14.05 μ.μ. και θα λήγει στις 16.15 μ.μ. με τη δυνατότητα ενδιάμεσης ώρας αποχώρησης στις 15.30-15.40 μ.μ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη σίτιση των μαθητών και δυο διδακτικές ώρες ημερησίως.

      Μέχρι να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική μας συνάντηση, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr.

Αγαπητοί γονείς,

     Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι χρονιά μετάβασης για τα σχολείο σας από το κλασσικό πρόγραμμα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

      Ελπίζουμε να στελεχωθούν άμεσα οι σχολικές μονάδες με τις απαραίτητες ειδικότητες εκπαιδευτικών ώστε το Νέο Αναμορφωμένο  Πρόγραμμα να υφίσταται σε πλήρη ανάπτυξη το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναζητηθούν οι προσφορότεροι τρόποι για την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής (χώροι, μέσα) για την υποστήριξη της διδασκαλίας των νέων διδακτικών αντικειμένων (εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Είναι ένα πρόγραμμα απαιτητικό και είναι απαραίτητη η συμβολή όλων για την επιτυχή υλοποίησή του.

      Από την πλευρά μου, σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό, θα συμβάλλω στο μέγιστο βαθμό στην ομαλή αυτή μετάβαση και επιθυμώ να είστε δίπλα μας αρωγοί και συνοδοιπόροι.

     Καλωσορίζω τους νέους μαθητές του σχολείου μας, τους μικρούς μαθητές της Α’ τάξης και τους γονείς τους και εύχομαι ολόψυχα  σε όλα τα παιδιά μας Καλή Σχολική Χρονιά!

Άνδρος, 10-9-2013

Η Σχολική Σύμβουλος


Μαρία Τσαλικίδου

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή Σχολική Χρονιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στην αυλή του Σχολείου μας.
                                                                                                              -Η Διευθύντρια του Σχολείου-