Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Άνδρου για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς

ΜΗΝΥΜΑ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή  το ξεκίνημα του διδακτικού έτους 2013-14, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς , σε μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς , Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Δύναμη σε όλους.
Μια χρονιά που ξεκινά με πολύ περισσότερα προβλήματα για την πατρίδα μας, αφού οι παροχές του κοινωνικού κράτους «ψαλιδίζονται», επιφέροντας πλήγμα και στο χώρο της Παιδείας.
 Μια χρονιά που ξεκινά με αναστάτωση  στα σχολεία,συγχωνεύσεις &  καταργήσεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, υποβαθμισμένη την τεχνική εκπαίδευση,  αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του Λυκείου , λιγότερους πόρους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα και το άγχος όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
            Τις ελλείψεις του κράτους για την ορθή λειτουργία των σχολείων έχει επωμιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Ως δημοτική αρχή, φέτος όπως και πέρυσι, φροντίσαμε  ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στα σχολεία και τα παιδιά μας να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.
       Οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  , τους τεχνικούς , το προσωπικό καθαριότητας και εξωτερικούς συνεργάτες, φρόντισαν  ώστε οι μαθητές να  ξεκινήσουν τη χρονιά σε καθαρούς και ευπρεπισμένους χώρους  με όσα χρειάζονται για την λειτουργία των σχολείων, παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης.
           Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας , ότι θα κάνουμε και σε αυτή τη συγκυρία ,ότι περνάει από το χέρι μας να εμποδίσουμε οποιαδήποτε συρρίκνωση των εκπαιδευτικών μας οργανισμών και την υποβάθμιση των δομών τους.Κόντρα στα σημεία των καιρών και παρά τις δυσκολίες , οφείλουμε όλοι να παλεύουμε για το καλύτερο και αυτό το παράδειγμα να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτόν τον αγώνα μόνο συμμάχους θα έχουμε , μιας και όλοι αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα  της Παιδείας και της Εκπαίδευσης  για το μέλλον του τόπου μας .
     Καλή Σχολική Χρονιά!
                                                                        Ο Δήμαρχος Άνδρου


                                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΙΑ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή