Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης


                                                 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές των μαθητών Α΄ τάξης πραγματοποιούνται από 1 μέχρι 21 Ιουνίου 2012 ,τα δε προσκομιζόμενα δικαιολογητικά  σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 201/1998 και το άρθρο 27 του Ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159/1-8-2008/Α) και την Φ.6/320/Γ1/58038/23-5-2012 εγκύκλιο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. , είναι:
1.    Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού(αναζητείται αυτεπάγγελτα μόνο από το Δήμο Άνδρου)
    2.    Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα   εμβόλια.
    3.    Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας κατά την κρίση της Διευθυντριας του Δημοτικού Σχολείου. π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ).
    4.    Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου  (Παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο).
     5.Ατομικό Δελτίο Υγείας
     6.    *Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
    7.    *Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
    8.    *Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
* Α.Το πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης που απαιτείται για την εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο, καθώς και τα πιστοποιητικά καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, που απαιτούνται για την  εγγραφή των μαθητών στην Α τάξη του δημοτικού Σχολείου , για το σχολικό έτος 2012-13 μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

    Επιπροσθέτως   τα παιδιά  σχολικής ηλικίας  μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα,παραπέμπονται σε παιδοκαρδιολόγο  .
Δεν εγγράφονται μαθητές εκτός σχολικής περιφέρειας, χωρίς έγκριση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης  .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο της Διευθύντριας τις εργάσιμες ώρες.

Η  Διευθύντρια 
                                                                                    


                                                                                 Μ. Κορκοδείλου


Καθαρισμός παραλίας Παραπορτίου

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 το Σχολείο μας συμμετείχε στον καθαρισμό του υγροτόπου και της παραλίας στο Παραπόρτι, στα πλαίσια του  προγράμματος Life Andros.
                                     
                                                                         
 
Οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν επίσης την ευκαιρία, να δουν  από κοντά την απελευθέρωση από ανθρώπους του Κέντρου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "Αnimα", παρουσία μελών του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, της γερακίνας Εβίτας. Μαζί της απελευθερώθηκε και  ένας «μαυροπετρίτης» , όμοιος με αυτούς που φωλιάζουν και αναπαράγονται στο μικρό
Νησάκι της «Θεοτόκου».

Η ημερήσια εκδρομή του Σχολείου μας  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 η ημερήσια εκδρομή του Σχολείου μας.
  Το πρόγραμμα περιλάμβανε αναχώρηση με λεωφορεία το πρωί. Πρώτος σταθμός υπήρξε η Άρνη, όπου είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στη φύση της , να αφουγκραστούμε  τους ήχους από τα άφθονα νερά της , να θαυμάσουμε το  γεμάτο καταπράσινα δέντρα τοπίο. Στην αυλή της εκκλησίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου βρίσκεται και το παλιό Δημοτικό σχολείο του χωριού, ( τώρα πια χώρος φιλοξενίας του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού), τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν...

...και οι μεγάλοι να αφήσουν τη ματιά τους να φτάσει ως τη Σκύρο  που καμάρωνε απέναντι μέσα στο απέραντο γαλάζιο!

Όλοι μαζί όμως γίναμε αποδέκτες της φιλοξενίας των κυριών-μελών του Συλλόγου, οι οποίες μας υποδέχθηκαν στο χώρο τους και μας πρόσφεραν απλόχερα παγωμένο νεράκι, γλυκά, αναψυκτικά, καφέ και φυσικά το χαμόγελο και την καλοσύνη τους! Για το λόγο αυτό, επιθυμούμε, όλοι εμείς, μαθητές και δάσκαλοι, να τις ευχαριστήσουμε θερμά για όσα μας πρόσφεραν. 
   Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από τα Ρέμματα...
 
....φτάσαμε στην Κατάκοιλο, όπου φάγαμε και διασκεδάσαμε χορεύοντας.


Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο Μπατσί, για να γευτούμε παγωτά.
   Κουρασμένοι , αλλά ευτυχισμένοι, γυρίσαμε αργότερα πίσω στη βάση μας. Όλα πήγαν μια χαρά! Και του χρόνου να είμαστε καλά, να ξαναπάμε εκδρομή και να περάσουμε και πάλι όμορφα....