Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα »

«Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα »
ΣΧΕΤ 1: Η υπ' αριθμ. 2/37645/0020/08-07-2002 Υ.Α. (ΦΕΚ 902/Τεύχ. Β΄/17-07-2002 )ΣΧΕΤ 2: Η υπ' αριθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α. (ΦΕΚ 2204/ Τευχ. Β΄/26-07-2012)Κοινοποιούμε την Υπουργική Απόφαση 2/46354/20-07-2012, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2204/Τεύχος Β΄/26-07-2012 και την 2/37645/0020/08-07-2002, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 902/Τεύχος Β΄/17-07-2002 , προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, έως 3.000 €.Για όσους ενδιαφέρονται, η διαδικασία είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις Υ Α. με τις εξής διευκρινίσεις:Παρακαλούνται οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, αφού ενημερώσουν τους γονείς, να παραλάβουν τις αιτήσεις των γονέων και μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τις αποστέλλουν στην Δ.Π.Ε. Κυκλάδων , έως τις 10 Οκτωβρίου 2012.Παρακαλείσθε να επιβεβαιώσετε την παραλαβή του e-mail.Επικοινωνία : Ιωάννα Λαμπράκη 22810-82465Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                  10/ΘΕΣΙΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ
                                                         
                                  15-9-2012
                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
          O Διευθυντής  και το διδακτικό προσωπικό του  Σχολείου , σας εύχονται καλή σχολική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία.   
Το έργο μας είναι δύσκολο και σ’ αυτό  λοιπόν το έργο θα θέλαμε εσάς τους γονείς συμπαραστάτες και βοηθούς.  
 Οι συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο μας αποβλέπουν στη διαμόρφωση  παιδαγωγικού και μορφωτικού κλίματος για το καλό των παιδιών σας και μαθητών μας. Στο πλαίσιο αυτό ο όρος σχολική πειθαρχία αποκτά δημοκρατικό περιεχόμενο και αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου.
  Ξεκινάμε και φέτος την καινούρια σχολική χρονιά  με κέφι  για να προσφέρουμε στα παιδιά  σας- μας  τη χαρά της γνώσης  και της δημιουργίας . Σ’ αυτή την προσπάθεια μας ,σας θέλουμε αρωγούς  και συνεργάτες μας και για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου. Για   την ασφάλεια των παιδιών σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
Η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 8.00  μέχρι τις 8:10 το πρωί. Το κουδούνι χτυπά 8.10 π.μ. και ακολουθεί αμέσως προσευχή .Παρακαλούνται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στην αυλόπορτα .
·         Η πόρτα μετά την προσευχή θα κλειδώνει. Δε θα ήταν καλό για τους μαθητές του Δημοτικού να καθυστερούν την προσέλευσή τους , διότι  αυτό έχει κακό αντίχτυπο στους ίδιους και στους συμμαθητές τους. ( Απώλεια μέρους των μαθημάτων, διακοπή του μαθήματος των συμμαθητών)
·         12.25 μ.μ. αποχωρούν Α-Β τάξεις
·         13.15 αποχωρούν οι Γ, Δ, Ε, ΣΤ  τάξεις
·         14.00 αποχωρούν οι Ε, ΣΤ τάξεις 2 ημέρες την εβδομάδα.
·         16.15 αποχωρεί το ολοήμερο.
·         Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να είναι στο σχολείο για κανένα λόγο μετά το πέρας των μαθημάτων τους εκτός από τους μαθητές που μεταφέρονται και με δήλωση των κηδεμόνων τους παραμένουν  για φύλαξη εως τις 14.00
·         Δεν επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση ασυνόδευτου μαθητή.
·         Ενημερώνεται  αυθημερόν το σχολείο για απουσίες
·         Απαγορεύονται στο σχολείο τα κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια τύπου game-boy και κάθε τι που παρεμποδίζει  την απρόσκοπτη διαδικασία του μαθήματος.
·         Τα σχολικά βιβλία παρέχονται από την πολιτεία δωρεάν και τα παιδιά οφείλουν να τα διατηρούν καθαρά.
·         Οι γονείς μπορούν να συνεργάζονται με τους δασκάλους των παιδιών  την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα  με το πέρας των μαθημάτων κάθε τάξης .
ΥΓΙΕΙΝΗ Ατομική: Καθημερινός έλεγχος στο σπίτι για ψείρες.
Πλένουμε τα χέρια μετά την τουαλέτα και πριν  από κάθε γεύμα.
Προσοχή  στο βάρος της τσάντας που μεταφέρει το παιδί.  (επιτρέπεται να έχει μαζί του μόνο τα απαραίτητα για σχολική χρήση που αναφέρει το πρόγραμμα και που θα ορίσουν οι δάσκαλοι)
Σωστή χρήση τουαλέτας .
   ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υγιεινή, κυρίως από το σπίτι γιατί έτσι υπάρχει έλεγχος.

  Τροφές που προτείνονται
Σάντουιτς-τοστ με τυρί
Τυρόπιτα-σπανακόπιτα
Φρούτα-Ξηροί καρποί
Γιαούρτι
Φυσικοί χυμοί-γάλα
Γλυκά –κουλούρια σπιτικά

Τροφές που  δεν επιτρέπονται
Πίτσα
Πίτα με λουκάνικο και μπέικον
Κρουασάν-μπισκότα
Σοκολάτα-παγωτά
Αναψυκτικά
Γαριδάκια-τσιπς


Οι μαθητές του ολοήμερου θα σιτίζονται με μαγειρεμένο φαγητό που θα φέρνουν από το σπίτι μέσα σε  δοχείο κλειστό και θα το τοποθετούν στο ψυγείο..
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η κατ΄ οίκον εργασία αποτελεί αναπόσπαστο συμπλήρωμα  της σχολικής εργασίας
Μερικές βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών του μαθητή στο σπίτι , είναι οι πιο κάτω :
  • Το παιδί για να μπορέσει να κάμει την εργασία του, πρέπει να έχει ένα χώρο, αν είναι δυνατόν δικό του. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι άνετος (αερισμός, φως, θερμοκρασία )
  • Γονείς και παιδί πρέπει να συζητήσουν  και να καθορίσουν από κοινού τη συγκεκριμένη ώρα μελέτης .
  • Οι γονείς παρέχουν βοήθεια στο παιδί τους , όταν το ίδιο τους τη ζητήσει . Στην περίπτωση που μας ζητά βοήθεια για να λύσει κάποιο πρόβλημα, το καθοδηγούμε με μικρές υποδείξεις ώστε να μπορέσει να βρει από μόνο του τη λύση.. Δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό να ετοιμάσουμε εμείς την εργασία  που έπρεπε να κάμει το παιδί μας .
  • Όση ώρα μελετάει το παιδί οι γονείς δεν πρέπει να κάθονται κοντά του . Αυτό που επιβάλλεται να γίνεται είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ. Όταν το παιδί  τελειώσει τις εργασίες του και τις φέρει στους γονείς του , αυτοί πρέπει να τις δουν με ενδιαφέρον  και να επαινέσουν τα καλά τους σημεία. Το παιδί χρειάζεται και επιζητεί την ενθάρρυνση των γονέων του .

Το θέμα  των εργασιών των παιδιών στο σπίτι είναι πάντοτε καυτό και επίκαιρο . Τα παιδιά, αν θέλουμε να είναι ομαλή και αποτελεσματική η μετάβαση τους στο Γυμνάσιο, πρέπει να συνηθίζουν να εκτελούν εργασίες στο σπίτι από τον καιρό που είναι Δημοτικό .
Εξάλλου, οι εργασίες στο σπίτι είναι από τις πρώτες υποχρεώσεις  που αναλαμβάνουν τα παιδιά.. Είναι ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου ανάμεσα στο σχολείο και στο σπίτι. Καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε να εκτελούν τις εργασίες  που αναλαμβάνουν με επιτυχία και να μάθουν να εργάζονται  με τάξη και σύστημα.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

1.       Παρακαλούμε τους γονείς να συνεργαστούν μαζί μας σε ό,τι έχει σχέση με την ασφάλεια των παιδιών.
2.       Να είναι προσεκτικοί όταν κατεβαίνουν τα παιδιά τους από το αυτοκίνητο .
3.       Να μη φεύγουν βιαστικά όταν βγουν ή όταν μπουν στο αυτοκίνητο, τα παιδιά τους, γιατί κάποια αλλά παιδιά μπορεί να βρίσκονται κοντά στο όχημά τους .
4.       ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ  ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΔΙΟ.
5.       Να έρχονται έγκαιρα στο σχολείο, ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στην τάξη με την έναρξη των μαθημάτων .
6.       Να συμβουλεύουν τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας..
7.       Να παραλαμβάνουν έγκαιρα τα παιδιά τους, μετά την λήξη των μαθημάτων .

Να συμβουλεύετε και σεις τα παιδιά σας :
Ø       Να είναι προσεκτικά στις  μετακινήσεις τους.
Ø       Να μη βγαίνουν έξω από το χώρο του σχολείου.
Ø       Να μην ανεβαίνουν τα κάγκελα της περίφραξης
Ø       Να παίζουν στην αυλή του σχολείου, όταν υπάρχει επιτήρηση .
Ø       Στις επισκέψεις –εκδρομές να μην απομακρύνονται από τον δάσκαλο τους. Ή τους συμμαθητές τους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Διαλείμματα 9.40-10.00 π.μ.
                                                                                    11.30-11.45 π.μ.
                                                                                     12.25-12.35 μ.μ.
                                                                                     13.15-13.20 μ.μ.
        Τηλέφωνο: 2282022452

    Είμαστε όλοι- Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί – στη διάθεσή σας σε ότι αφορά τα παιδιά σας και μαθητές μας για το καλό της σχολικής κοινότητας. . Στο πρόσωπό μου , αλλά και στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας , θα βρείτε συνεργάτες, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους με μοναδικό σκοπό τη μόρφωση των παιδιών σας και τη δημιουργία μαθητών με ιδιαίτερες κλίσεις , ικανότητες και ευαισθησίες.

                        Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας