Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Φιλαναγνωσίας ....βήμα 1ον

Επίσκεψη για έρευνα και μελέτη


Στο β΄τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας της Τάξης μας υπάρχει μια εργασία που μας ζητά να επισκεφθούμε τη βιβλιοθήκη της περιοχής μας και να καταγράψουμε ότι θεωρούμε πιο σημαντικό. Γι' αυτό σήμερα Παρασκευή 29/01/10 βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στην....Η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης κα. Δάμπαση Ειρήνη απάντησε με χαρά σε κάθε ερώτησή μας για το πώς λειτουργεί μια δανειστική βιβλιοθήκη και μας θύμισε κάποιες ιστορικές πληροφορίες για τη Βιβλιοθήκη του τόπου μας που λειτουργεία από το 1988. Στο τέλος μας έδωσε και μια υπέροχη υπόσχεση , την οποία θα σας φανερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση!
Μετά μια μεγάλη πόρτα άνοιξε και μπροστά μας φανερώθηκε ένας θησαυρός: Βιβλία 200-250 ετών από τη συλλογή του Θεόφιλου Καϊρη, τα οποία τα είχε συγκεντρώσει για το Ορφανοτροφείο που είχε φτιάξει στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το σχολείο μας!!!

Κειμήλια που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι...
Μας έδειξαν τη στολή του σπουδαίου αυτού Ανδριώτη......αλλά και το τηλεσκόπιό του που ήταν το πρώτο!!! που ήρθε στην Ελλάδα...
Μετά καθήσαμε σε ένα βολικό και ήσυχο χώρο της Βιβλιοθήκης και γράψαμε στο τετράδιο του "Σκέφτομαι και γράφω" ότι μας ζητούσε το βιβλίο της Γλώσσας.
Στο τέλος, διαλέξαμε λογοτεχνικά βιβλία, για να μας κάνουν συντροφιά το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκινούσε....
(Συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου