Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη του Σεβ. κ. Δωρόθεου Β΄ στο σχολείο μας




Λειτουργία Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών στο Σχολείο μας












Στο Σχολείο μας ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου "Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών της Α΄/Θμιας Εκπαιδευσης". Το έργο υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του Γ΄ΚΠΣ και τέθηκε στην υπηρεσία αναβάθμισης της παρεχόμενης μόρφωσης προς τους μαθητές του Σχολείου μας!



Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Χώρας !
















Σήμερα Τετάρτη 17\03\2009 οι μαθητές της Β΄και Δ' τάξης επσκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος " Παλιά Επαγγέλματα του Τόπου μας".

Και Μετά.....

ΤΙ ΧΑΡΑ, ΤΙ ΧΑΡΑ, ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ !!!








Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στην Παναγία την Παλατιανή στη Χώρα





Σήμερα επισκεφθήκαμε με την τάξη μου την εκκλησία « Παλατιανή» ,που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Άνδρου ,στο δρόμο για τον Αφανή Ναύτη.
Ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί κοντά βρίσκονταν παλιότερα κάποιο παλάτι.
Εξωτερικά η εκκλησία είναι ασβεστωμένη. Ο ρυθμός της είναι Βυζαντινός Σταυροειδής με τρούλο. Γύρω από την εκκλησία υπάρχουν σπίτια και ένας μικρός όμορφος κήπος.
Μπαίνοντας μέσα μας εντυπωσίασε το όμορφο σκαλιστό τέμπλο.Εικόνες υπήρχαν μόνο στο τέμπλο και στο Ιερό Βήμα
Κάποια στιγμή ήρθε ο παπα-Μιχάλης και μας μίλησε για την ιστορία της εκκλησίας. Μας εξήγησε ότι αντί για ηχεία και μικρόφωνα είχε στάμνες μέσα στους τοίχους που βοηθούσαν τον ήχο να ακούγεται πιο δυνατά. Στο τέμπλο δεν είναι οι εικόνες στην κανονική σειρά, όπως στις άλλες εκκλησίες. Επίσης μας είπε ότι παλιά η είσοδος της εκκλησίας ήταν από την πλευρά του ψαλτηρίου. Τέλος, μάθαμε ότι το εκκλησάκι γιορτάζει την πρώτη Κυριακή του Πάσχα και ότι παλιότερα ήταν Μετόχι του Πανάγιου Τάφου.
Η επίσκεψη με εντυπωσίασε και θα ήθελα να επισκεφθούμε και άλλες βυζαντινές εκκλησίες και να μάθουμε για την ιστορία τους.

Μιχάλης Περδίκας
μαθητής Ε΄Τάξης