Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η Ε' Τάξη σε εθελοντική δράση στο πρόγραμμα HELMEPA JUNIOR







Είμαστε οι μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου και είμαστε εθελοντές στο πρόγραμμα της HELMEPA JUNIOR. Την ώρα της Ευέλικτης ζώνης φυτέψαμε δέντρα στην πίσω αυλή του σχολείου μας(2 μουριές, 1 ελιά, 2 δάφνες, 1 αμυγδαλιά) και έτσι θα ομορφύνει η αυλή μας και θα χαιρόμαστε .Φτιάξαμε κούτες ανακύκλωσης που τις μοιράσαμε σε κάθε τάξη, έτσι ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να ανακυκλώνουν το χαρτί, το πλαστικό και το αλουμίνιο. Θέλουμε έτσι να δείξουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον και να το προστατεύσουμε .
Άνδρος 19 Φεβρουαρίου 2009



Αειφόρος ανάπτυξη



Άνδρος 18 Φεβρουαρίου 2009
Σήμερα το πρωί η Ε΄ και η Στ΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε την ενημερωτική παρουσίαση με θέμα<αειφόρος ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου> καθώς και ένα ντοκιμαντέρ της κ. Λυδίας Καρρά. Ήταν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον των νησιών μας, την εξέλιξή τους με το πέρασμα των χρόνων και την υπερδόμησή τους λόγω του αυξημένου τουρισμού. Τέλος, μάθαμε τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να αναπτυχθεί προστατεύοντας το περιβάλλον!
Ευχαριστούμε πολύ το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που οργάνωσαν αυτή την παρουσίαση.
Τα παιδιά της Στ 1 τάξης
του Δ.Σ. Χώρας Άνδρου